Over Linda

Van kinds af aan kan ik me al verliezen in onderwerpen die ik leuk en interessant vind. Niet alleen lezen wat er in de boeken staat, maar ook zelf ervaren. Op het moment dat ik iets ontdek wat klopt en werkt, deel ik er graag over. Dit enthousiasme, voel ik nog altijd het meest bij onderwerpen die met de menselijke psyche te maken hebben. Een passie waarmee ik nooit uitgeleerd raak.

Het was voor mij niet moeilijk om een studiekeuze te maken. Het moest iets zijn waarmee ik mensen zou gaan helpen. Dat werd een jaar Toegepaste Psychologie en daarna Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Vervolgens zette ik mijn eerste bedrijf op, dat 'Live and learn' heette. Zeven jaar lang begeleidde ik kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een psychiatrische diagnose.

Langzamerhand, door mijn persoonlijke ervaringen en door veel werkervaring op te doen op verschillende plekken in de hulpverlening, kwam ik erachter dat trauma's vaak de onderliggende reden zijn dat mensen vastlopen. Ik begon te begrijpen dat trauma's niet de heftige gebeurtenissen zelf zijn, maar dat wat er gebeurt, sporen en reacties achterlaat in het lichaam. Dat het niet alleen gaat om wat er gebeurde, maar ook wat er had moeten gebeuren en er niet was.

Trauma is niet alleen het slechte dat je is overkomen. Het is ook het goede dat nooit is gebeurd - Dr Jaime Zuckerman

Toen ik in aanraking kwam met de lichaamsgerichte aanpak, maakte mij dat enorm enthousiast. Alle puzzelstukken die ik de loop van de jaren had verzameld, kwamen samen. Omdat ik graag wilde leren hoe ik anderen nog beter kan begeleiden op een lichaamsgerichte manier, ben ik een opleiding bij het Atma instituut gaan volgen, heb ik diverse cursussen op het gebied van trauma en hechting gevolgd en talloze boeken gelezen en toegepast in mijn eigen leven. Inmiddels heb ik een heel pakket aan methoden en technieken in mijn rugzak, waarmee ik graag dienstbaar ben aan het proces van mijn cliënten. Daarnaast vind ik het leuk om kennis te delen.

In mijn persoonlijke leven heb ik met vallen en opstaan geleerd om verbinding met mezelf te maken en van daaruit te leven. Niet altijd de meest gemakkelijke weg maar het levert mij zoveel op, dat ik mijn lessen graag doorgeef aan anderen.

Cliënten omschrijven mij als rustig, helder en empathisch. Daarnaast ben ik vanaf jonge leeftijd sensitief. Dit helpt me in mijn werk: ik kan anderen snel aanvoelen, tot de kern komen en achterwege laten wat er minder toe doet. Die kern gaat meestal over het voelen op een diepere laag en zo tot wezenlijke verandering komen. Ik geef je graag de bedding waarin je dat aan kunt gaan. Ik werk holistisch, afgestemd op de vraag waar je mee komt. Ik kan me met veel verschillende vraagstukken verbinden. Vanuit het luisteren en voelen achter de woorden, geef ik richting. 

Inmiddels werk ik volledig vanuit mijn eigen praktijk. Of het nu gaat om wat ondersteuning bij jouw proces of diepgaand therapeutisch werk: ik help je graag de volgende stappen in je ontwikkeling te maken. 

Ik meld me aan voor een kennismaking.