Lichaamsgericht werken

Ik vind het nogal spannend om lichaamsgericht te werken maar ik denk wel dat het iets voor mij kan zijn. Hoe durf ik het toch aan?

Ik vind het nogal spannend om lichaamsgericht te werken maar ik denk wel dat het iets voor mij kan zijn. Hoe durf ik het toch aan?

Het is volkomen normaal dat je het spannend vindt. Voor veel mensen is het nieuw en ook niet gewoon om meer bij gevoelens en lichaamssensaties stil te staan. 

Belangrijk om te weten is, dat we tijd besteden aan veiligheid. Daarnaast volgen we jouw tempo, stap voor stap. Vooral als er sprake is van trauma, voelt het lichaam vaak nog niet veilig (genoeg). Als dat voor jou geldt, zal ik je helpen begrijpen wat er in je lichaam gebeurt en eerst samen met jou kijken hoe je meer veiligheid en stabiliteit kunt ervaren, voordat we gericht met trauma aan de slag gaan.

Als je eraan toe bent om traumastukken te verwerken, zal ik altijd jouw tempo volgen. Het mooie aan lichaamsgerichte methoden en technieken is dat het in kleine stapjes het lichaam laat ontladen in veiligheid, wat het aankan. Zo wordt de kans op hertraumatisering (te groot, te veel en te vroeg) aanzienlijk verkleind.