Tarieven en vergoedingen

Kan de coaching/ therapie vergoed worden?

Kan de coaching of de therapie vergoed worden?

Coaching en therapie zijn een investering in jezelf waar je langdurig baat bij hebt. In sommige gevallen kan het (gedeeltelijk) vergoed worden. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: via de verzekering, via een PGB of via je werkgever.

Vergoeding (trauma)therapie via de aanvullende verzekering

Lichaamsgerichte therapie valt onder 'lichaamsgerichte psychotherapie' (prestatiecode 24513) en komt bij sommige aanvullende verzekeringen in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding. Let op! Vergoeding is vaak tot aan een maximumbedrag per jaar. In jouw polis lees je wat het maximumbedrag is.

CZ, Ohra, CZ direct en Nationale Nederlanden Zorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen.

Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen. Psychosociale zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt per 01-01-22 niet meer vergoed als alternatieve geneeswijze.

Menzis, PMA en Anderzorg
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen.

De Friesland
€ 40 Per dag indien aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen.

Vergoeding lichaamsgerichte coaching via PGB

Heb jij een diagnose maar is praktische begeleiding te licht en hulp vanuit de GGZ te zwaar? Dan zou lichaamsgerichte coaching iets voor je kunnen zijn. Je zou in aanmerking kunnen komen voor vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Via een meldingsformulier op de website van jouw gemeente, kun je een PGB aanvragen. De lichaamsgerichte coaching richt zich o.a. op het gebied van prikkelverwerking, energiebalans, keuzes vanuit jezelf maken, geestelijke gezondheid en zingeving. Let op! Er geldt een maximumtarief per gemeente. 

Vergoeding via je werkgever

Veel werkgevers hebben budget beschikbaar voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast kan coaching en therapie uitval op de lange termijn voorkomen, waardoor werkgevers bereid zijn om te investeren in de ondersteuning van medewerkers. Eventueel kan ik een offerte opstellen voor jouw werkgever.

Gerelateerde vragen